"FORMACIÓ ACOMPANYAMENT EN EL DOL I LES PÈRDUES"
INICI: març 2024

inscripcions

Tallers per a centres educatius

Art i absència: educar per la vida

A través del projecte Art&absència facilitem experiències de coneixement emocional a través de l’art en els centres educatius així com assessorament i recursos pels equips educatius i per les famílies.

Educar per a la vida significa obrir espais d’escolta i d’expressió de les vivències. Significa, crear vincles de suport mutu i compartir les nostres experiències. Significa acompanyar-nos en el camí de viure tant les coses que ens agraden com les coses que ens desagraden.

Educar per a la vida significa integrar l’alegria que sentim quan guanyem, la tristesa que sentim quan perdem, la por que sentim davant del que desconeixem i la ràbia que sentim davant de les limitacions.

Educar per a la vida significa donar-nos permís per explorar els llenguatges creatius. Significa permetre l’error i seguir aprenent. Significa saber que cadascú de nosaltres és un ésser únic i alhora forma part de la humanitat. Significa buscar la col·laboració per sobre de la competició.

Educar per a la vida significa donar-nos temps i espai per sentir-nos viure i descobrir el sentit de viure.

Els nostres tallers

De muda a muda

L’activitat es basa en la narració del conte “De muda en muda”. Els protagonistes de la història conviden als infants a identificar i expressar, jugant, les emocions que els evoquen les situacions del conte. “De muda en muda” permet acostar-nos a conceptes com: els cicles vitals, el canvi i la transformació en els éssers vius, el pas del temps, els ritmes, la memòria…

 

 • Durada: 1.30h
 • A qui va dirigit? Infants de 4 anys a 7 anys
 • Aportació: 260€. Si ho necessites, pregunta’ns per la gratuïtat condicionada.

L'art de les emocions

Aquesta activitat va dirigida a indagar i ampliar el coneixement emocional dels infants.

Per què tenim emocions? Hi ha emocions bones i dolentes? De quina manera puc ser conscient de les
meves emocions?

La fnalitat és descobrir estratègies creatives que ens permetin expressar totes les emocions
que vivim dintre del nostre cos.

 

 • Durada: 2:30h
 • A qui va dirigit? Alumnes a partir de 8 anys
 • Aportació: 370€. Si ho necessites, pregunta’ns per la gratuïtat condicionada.
 • Màxim d’alumnes per grup: 25 alumnes

La vida un procés de canvi

Els éssers humans vivim en el canvi i la impermanència: naixem i anem creixent. En som conscients? Quines emocions ens desperten els canvis, el pas del temps, les pèrdues i la mort? Quan obrim el tabú de la mort, valorem la vida: l’oportunitat que tenim aquí i ara de ser en el món amb els altres.

 

 • Durada: 2:30h
 • A qui va dirigit? Alumnes a partir d’11 anys.
 • Aportació: 310€. Si ho necessites, pregunta’ns per la gratuïtat condicionada.
 • Màxim d’infants per grup: 15

Introducció a l'acompanyament

Aquest taller va dirigit a estudiants de batxillerat, cicles formatius i universitat. Es tracta d’una experiència formativa que combina una part teòrica d’introducció a les etapes i les finalitats dels processos de dol, la pràctica insitu de l’ajuda mútua, les bases per l’acompanyament en el dolor, i estratègies creatives per l’expressió i la indagació emocionals. Formació especialment dirigida per a estudiants d’integració, educació social i infantil.

 

 • Durada: 3h
 • A qui va dirigit? Alumnes a partir de 16 anys
 • Aportació: 400€. Si ho necessites, pregunta’ns per la gratuïtat condicionada.

Necessites un taller a mida?

Des d’AVES oferim també diversos tallers i formacions adaptades a cada necessitat del centre. Consulta’ns per a més informació

Acompanyament

Aula emocional

Racó permanent

L’Aula Emocional és un espai dins de l’escola on els infants poden, d’una banda, explorar i expressar les seves emocions i, d’altra banda, aprofundir en els seus estats d’ànim i en les seves respostes emocionals. A l’Aula Emocional es faciliten processos d’autoconeixement a través del joc i de llenguatges artístics i creatius adaptats a l’edat, les característiques i a les necessitats dels infants.

Espai per a famílies

GAMS per families

GAM perquè les famílies puguin compartir les seves inquietuds, donar-se un espai de respir i de cura, acompanyar-se en les situacions de dificultat, escoltar les seves necessitats i ampliar el seu coneixement i consciència emocionals amb la finalitat de millorar el seu benestar individual i col·lectiu.

Contacta amb nosaltres

Amb el suport de:

Amb el suport de:

Logo diputació de Barcelona

Avalat per:

[adrotate group="1"]

[adrotate group="3"]