Art & Absència

Tallers per a centres educatius amb la vocació d’educar per a la vida

Tallers per a centres educatius

Activitats de coneixement emocional i pedagogies de la mort per a centres educatius mitjançant recursos artístics i lúdics.

Acompanyament per centres educatius

Grups de suport per a families, alumnes o profesorat. Servei d’atenció i orientació per a centres educatius.

AVES, una associació de persones voluntàries

El Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat el Tercer Premi del Voluntariat 2023 en reconeixement de la nostra tasca.

Els Grups d’Ajuda Mútua estan facilitats per persones voluntàries les quals acompanyem al grup en el seu procés.

La majoria de les persones que conformem el voluntariat hem elaborat el nostre dol a l’associació i ens hem format i preparat per poder acompanyar des de la incondicionalitat, sense judicis ni consells.

Oferim un suport humà a totes les persones que travessen una situació dolorosa. Facilitem un temps i un espai per l’escolta de la seva vivència amb la finalitat que cada persona pugui trobar els recursos per ajudar-se a si mateixa, transitar el dolor, elaborar-lo i poder viure sense sofriment.

Aquest procés té un ritme diferent per a cada ésser humà. Això és quelcom que l’equip de persones voluntàries sabem i respectem. És per això que el nostre acompanyament sempre està al servei de les necessitats de cada persona.

Amb el suport o la col·laboració de:

Elisabeth Kübler-Ross

AVES som una associació sense ànim de lucre que neix a Barcelona l'any 1993 gràcies al coratge i a la força que la Dra. honoris causa Elisabeth Kübler-Ross transmet a l'Adela Torras Soler (presidenta i fundadora de l'entitat) durant la seva estada a la ciutat.

La seva experiència i els seus valors són la guia de la nostra tasca.

Tallers per a centres educatius

A través del projecte Art&Absència facilitem experiències de coneixement emocional a través de l’art en els centres educatius així com assessorament i recursos pels equips educatius i per les famílies.

La nostra vocació és educar per a la vida:

Educar per a la vida significa obrir espais d’escolta i d’expressió de les vivències. Significa, crear vincles de suport mutu i compartir les nostres experiències. Significa acompanyar-nos en el camí de viure tant les coses que ens agraden com les coses que ens desagraden.

Educar per a la vida significa validar, expressar i integrar l’alegria, la tristesa, l’enuig i la por.

Educar per a la vida significa donar-nos permís per explorar els llenguatges creatius. Significa permetre l’error i seguir aprenent, buscar la col·laboració per sobre de la competició. Significa saber que cadascú de nosaltres és un ésser únic i alhora forma part de la humanitat. 

Educar per a la vida significa donar-nos temps i espai per sentir-nos viure i descobrir el sentit de viure.

Segell de Qualitat Educativa

AVES – Art & Absència som membres del Consell d’Innovació Pedagògica i les nostres activitats compten amb el segell de qualitat educativa.

Els nostres tallers

De muda a muda

L’activitat es basa en la narració del conte “De muda en muda”. Els protagonistes de la història conviden els infants a identificar i expressar, jugant, les emocions que els evoquen les situacions del conte.

“De muda en muda” permet acostar-nos a conceptes com: els cicles vitals, el canvi i la transformació en els éssers vius, el pas del temps, els ritmes i la memòria.

Durada: 2:30h
A qui va dirigit?
Alumnes a partir de 8 anys
Aportació: 370€
Màxim d’alumnes per grup: 25

L’art de les emocions

Aquesta activitat va dirigida a indagar i ampliar el coneixement emocional dels infants.

Per què tenim emocions? Hi ha emocions bones i dolentes? De quina manera puc ser conscient de les meves emocions? Què faig amb les meves emocions?

La finalitat és descobrir estratègies creatives que ens permetin expressar totes les emocions que vivim dintre del nostre cos.

Durada: 1:30h
A qui va dirigit?
Infants de 4 anys a 7 anys
Aportació: 260€

La vida un procés de canvi

Els éssers humans vivim en el canvi i la permanència: naixem i anem creixent. En som conscients?

Quines emocions ens desperten els canvis, el pas del temps, les pèrdues i la mort?

Quan obrim el tabú de la mort, valorem la vida: l’oportunitat que tenim aquí i ara de ser en el món amb els altres.

Durada: 2:30h
A qui va dirigit?
Alumnes a partir d’11 anys
Aportació: 310€
Màxim d’alumnes per grup: 15

Introducció a l’acompanyament

Aquest taller va dirigit a estudiants de batxillerat, cicles formatius i universitat.

Es tracta d’una experiència formativa que combina una part teòrica d’introducció a les teories del dol, i una part pràctica a través de la qual experimentarem l’ajuda mútua i l’acompanyament en el dolor mentre explorem estratègies creatives que ens facilitaran l’expressió i la indagació emocionals.

Durada: 3h
A qui va dirigit?
Alumnes a partir de 16 anys
Aportació: 400€

Necessites un taller a mida?

Des d’AVES oferim també diversos tallers i formacions adaptades a cada necessitat del centre. Consulta’ns per a més informació

Acompanyament per escoles

A AVES, oferim grups de suport per a famílies, alumnes i professorat, així com un servei d'atenció i orientació específicament dissenyat per a centres educatius. Aquest enfocament se centra a facilitar la gestió de processos personals i col·lectius relacionats amb el dol, promovent la resiliència i l'adaptació davant de la pèrdua dins de l'àmbit educatiu.

Aula emocional

RACÓ PERMANENT

L’Aula Emocional és un espai dins de l’escola on els infants poden, d’una banda, explorar i expressar les seves emocions i, d’altra banda, aprofundir en els seus estats d’ànim i en les seves respostes emocionals. A l’Aula Emocional es faciliten processos d’autoconeixement a través del joc i de llenguatges artístics i creatius adaptats a l’edat, les característiques i a les necessitats dels infants.

Espai per a famílies

GAMS PER FAMÍLIES

GAM perquè les famílies puguin compartir les seves inquietuds, donar-se un espai de respir i de cura, acompanyar-se en les situacions de dificultat, escoltar les seves necessitats i ampliar el seu coneixement i consciència emocionals amb la finalitat de millorar el seu benestar individual i col·lectiu.

Contacta'ns

Sempre estem disposades a escoltar-te. Contacta amb nosaltres sempre que tinguis qualsevol dubte o si necessites més informació sobre els nostres serveis.

Telèfon

+34 627 53 38 24

Correu electrònic

info@avesgams.org

Adreça

C/València, 246, 1r 1a
08007 Barcelona

Horari d'atenció

De dilluns a divendres
de 10.00 h a 14.00 h
de 16.00 h a 20.00 h

"*" indicates required fields

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i hi aplica la política de privacitat i les condicions de servei de Google.

Últimes notícies

0
    0
    Cistella
    La cistella està buidaTorna a les activitats

    [adrotate group="1"]

    [adrotate group="3"]