Acompanyament

Acompanyem seguint els principis de la confidencialitat, l’aconfessionalitat i l’escolta activa sense judicis.

Respectem el temps i les necessitats de cada persona i confiem en les capacitats que disposa cada ser humà per enfrontar la seva situació.

Serveis d'acompanyament individual

Equip de psicòlegs especialitzats en el dol, per oferir-te assessorament i orientació durant el teu procés. Terapia de la dignitat en la malaltia avançada.

Grups d’Ajuda Mútua

Grups de suport per a persones que hem perdut un ser estimat; GAM  per a la malaltia crònica; GAM per a persones familiars cuidadores; grups de suport per al malestar emocional, la separació i l’adversitat. 

Acompanyament per centres educatius

Grups de suport per a famílies, alumnes o professorat. Servei d’atenció, orientació i recursos per a centres educatius en els processos de dol i pèrdua. Pedagogies de la finitud.

AVES, una associació de persones voluntàries

El Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat el Tercer Premi del Voluntariat 2023 en reconeixement de la nostra tasca.

Els Grups d’Ajuda Mútua estan facilitats per persones voluntàries les quals acompanyem al grup en el seu procés.

La majoria de les persones que conformem el voluntariat hem elaborat el nostre dol a l’associació i ens hem format i preparat per poder acompanyar des de la incondicionalitat, sense judicis ni consells.

Oferim un suport humà a totes les persones que travessen una situació dolorosa. Facilitem un temps i un espai per l’escolta de la seva vivència amb la finalitat que cada persona pugui trobar els recursos per ajudar-se a si mateixa, transitar el dolor, elaborar-lo i poder viure sense sofriment.

Aquest procés té un ritme diferent per a cada ésser humà. Això és quelcom que l’equip de persones voluntàries sabem i respectem. És per això que el nostre acompanyament sempre està al servei de les necessitats de cada persona.

Amb el suport o la col·laboració de:

Elisabeth Kübler-Ross

AVES som una associació sense ànim de lucre que neix a Barcelona l'any 1993 gràcies al coratge i a la força que la Dra. honoris causa Elisabeth Kübler-Ross transmet a l'Adela Torras Soler (presidenta i fundadora de l'entitat) durant la seva estada a la ciutat.

La seva experiència i els seus valors són la guia de la nostra tasca.

Grups d’Ajuda Mútua, espais per compartir

A AVES facilitem GAM per acompanyar a les persones durant els seus processos de dol amb la finalitat que puguin sentir-se acollides i escoltades davant de la dificultat de viure després de la pèrdua.

El dol és l’experiència vital i universal que els éssers humans experimentem quan perdem un ser estimat, travessem un procés de malaltia, vivim una situació difícil, una separació o quan enfrontem el final de la nostra vida.

El procés de dol alhora és un procés íntim i personal. Per això és important que cadascú faci el que sent que necessita en cada moment. En aquest sentit, no hi ha un temps més adequat que un altre per començar a participar en un GAM. Quan la persona sent que necessita o podria ser-li d’ajuda compartir la seva experiència amb altres persones, és el moment adequat per demanar informació i provar algunes sessions en el grup.

A vegades, podem viure el procés de dol amb sentiments de solitud, aïllament o incomprensió. I pot resultar-nos difícil expressar els sentiments de malestar que estem experimentant: tristesa, ràbia, culpa, por…

En aquest sentit, el GAM ens ajuda a compartir el dolor, els records i les emocions difícils, el que facilita el procés de dol i el fa més saludable.


Preguntes freqüents

Els nostres Grups d’Ajuda Mútua

Grups de Dol

Grups de dol de parelles

Aquests grups estan formats per persones que hem perdut la nostra parella.

Barcelona:
Dilluns: 11 a 13h | 18 a 20h
Dimarts: 18 a 20h
Dimecres: 11 a 13h | 18 a 20h
Dijous: 17.30h a 19.30h | 18 a 20h

Llinars del Vallès: Dimecres de 10h a 12h

Grup online: Dilluns de 19h a 21h

Sol·licita una primera acollida individual.

Grups de dol de mares i pares

Aquests grups estan formats per persones que hem perdut el nostre fill o la nostra filla.

Barcelona:
Dimarts: 18 a 20h
Dijous: 11 a 13h

Llinars del Vallès: Dimecres de 10h a 12h

Grup online: Dilluns de 19h a 21h

Sol·licita una primera acollida individual.

Grups de dol mixt

Aquests grups estan formats per persones que hem perdut el nostre pare, la nostra mare, el nostre germà, la nostra germana o algun vincle familiar o d’amistat significatius.

Barcelona
Dilluns i dimarts: 18 a 20h
Dimecres i dijous: 11h a 13h
Divendres: 17.30h a 19.30h

Llinars del Vallès: Dimecres de 10h a 12h

Grup online: Dilluns de 19h a 21h

Sol·licita una primera acollida individual.

Altres GAM

Grup de persones en procés de malaltia crònica

Grup per a persones que vivim un procés de malaltia crònica, estabilitzada o amb seqüeles.

En aquest espai compartim experiències, sentiments i reflexions amb la finalitat d’oferir-nos un vincle de suport i d’escolta, a través del qual reconèixer i cultivar els nostres propis recursos personals.

Dimecres de 16h a 18h (cada 15 dies)
Consulta les pròximes sessions

Sol·licita una primera acollida individual.

Grup de persones familiars cuidadores

Espai de trobada en el qual les persones familiars cuidadores podem oferir-nos suport dins d’ un espai segur i de confiança que signifiqui un respir.

En el GAM podrem expressar els nostres pensaments, sentiments i inquietuds mentre som escoltades i sostingudes per la resta del grup amb la finalitat de millorar el nostre benestar emocional.

Dijous de 11h a 13h (cada 15 dies)
Consulta les pròximes sessions

Sol·licita una primera acollida individual.

GAMS no actius*

Grup de dol d’adolescents
Aquest grup està format per adolescents de 13 a 18 anys que han perdut un ésser estimat.

Grup de dol infantil
Aquest grup està format per infants de 7 a 12 anys que han perdut un ésser estimat.

Grup de persones separades
Aquest grup està format per persones que s’han separat de la seva parella.

Grups d’Autoconeixement

Grup d'Introducció al Creixement Personal

Espai de suport per a la segona fase del dol.
En aquest grup les persones podem centrar-nos en aquelles qüestions que sentim que encara tenim “pendents” i compartir el procés de reconstrucció de la nostra vida després de la pèrdua. 

Faciliten: Ana Chamorro i Estrella Sánchez

Cada dilluns de 18 a 20h

Grup de Creixement Personal

Aquest grup està orientat a persones que hem elaborat el nostre dol i estem interessades a continuar aprofundint en nosaltres i en la nostra història per a conèixer-nos, comprendre’ns millor, alleujar el nostre sofriment i enfocar-nos cap a la vida.

Facilita: Roser Sanagustín

Divendres de 18h a 20h 
(cada 15 dies)

Grup de Consciència

Espai per a persones interessades a aprofundir en el nostre creixement personal, transpersonal i espiritual.

Des d’una mirada amorosa, ens ajudarem a prendre consciència de qui som, com afrontem les situacions de la nostra vida i a reconèixer la nostra essència.

Facilita: Adela Torras

Dijous de 18h a 20h
(cada 15 dies)

Grup de Biografia, estima la vida

Grup de suport vital per a qualsevol persona interessada. Trobarem l’espai per elaborar el relat de la nostra vida fent memòria de les vivències, vincles i persones que han marcat el nostre camí, des de la infantesa fins al present respectant el ritme íntim del record.

Facilita: Alicia Garcia Bofill

Dijous de 18h a 20h
(cada 15 dies)

 

Et convidem a sol·licitar una primera acollida individual amb la finalitat de conèixer-nos i veure el grup que s'ajusta millor a les teves necessitats.

Acompanyament individual

Acompanyament en el dol

A AVES disposem d’un equip de professionals de la psicologia col·legiats i especialitzats en processos de dol perquè puguis rebre un assessorament i una orientació durant el teu procés.

El dol és l’experiència vital i universal que els éssers humans experimentem quan perdem un ser estimat. Alhora, és un procés íntim i personal que cada persona vivim d’una manera diferent.

En alguns casos, i segons les circumstàncies, el dol pot activar en nosaltres vulnerabilitats que requereixin un acompanyament individual.

La finalitat d’aquest servei és afavorir l’elaboració del dol i prevenir riscos de complicació en el procés.

Aquest servei és complementari a la participació en els grups de dol.

En relació amb la modalitat d’aquest tipus d’acompanyament, la nostra recomanació és que, sempre que sigui possible, es faci de manera presencial. Ara bé, si les teves circumstàncies ho dificulten o no ho permeten, no dubtis a sol·licitar-nos l’acompanyament de manera online.

Acompanyament en la malaltia avançada

Aquest acompanyament psicosocial i espiritual basat en la teràpia de la dignitat té la finalitat d’alleujar el patiment emocional i existencial, millorar la qualitat de vida i preservar el sentit de dignitat de la persona en situació de malaltia avançada.

La medicina actual ofereix cada cop més tractaments per abordar múltiples malalties. Això fa que algunes persones, sense tenir un diagnòstic terminal, entrin en un context no curatiu.

Aquesta situació sovint implica un trencament vital i obre nous qüestionaments existencials.

En aquest sentit, facilitem un espai de retrobament amb un/a mateix/a i amb la pròpia història de vida per tal de donar-se temps per atendre la pròpia subjectivitat, cuidar-se i fomentar l’escolta compassiva cap a un mateix.

Aquest servei d’acompanyament es basa en el model de preservació de la dignitat, des de la cerca de sentit i la transcendència, adreçat a persones amb malaltia avançada, sigui d’origen oncològic o no.

Si es considera oportú, es pot fer un acompanyament de la família, afavorint la comunicació i la gestió emocional del procés que s’està vivint.

Demana'ns una primera sessió informativa gratuïta.

Durant aquesta trobada, valorarem les teves necessitats, t’informarem i et proposarem el seguiment que sigui més adequat per a tu.

Acompanyament per escoles

A AVES, oferim grups de suport per a famílies, alumnes i professorat, així com un servei d'atenció i orientació específicament dissenyat per a centres educatius. Aquest enfocament se centra a facilitar la gestió de processos personals i col·lectius relacionats amb el dol, promovent la resiliència i l'adaptació davant de la pèrdua dins de l'àmbit educatiu.

Aula emocional

RACÓ PERMANENT

L’Aula Emocional és un espai dins de l’escola on els infants poden, d’una banda, explorar i expressar les seves emocions i, d’altra banda, aprofundir en els seus estats d’ànim i en les seves respostes emocionals. A l’Aula Emocional es faciliten processos d’autoconeixement a través del joc i de llenguatges artístics i creatius adaptats a l’edat, les característiques i a les necessitats dels infants.

Espai per a famílies

GAMS PER FAMÍLIES

GAM perquè les famílies puguin compartir les seves inquietuds, donar-se un espai de respir i de cura, acompanyar-se en les situacions de dificultat, escoltar les seves necessitats i ampliar el seu coneixement i consciència emocionals amb la finalitat de millorar el seu benestar individual i col·lectiu.

Contacta'ns

Sempre estem disposades a escoltar-te. Contacta amb nosaltres sempre que tinguis qualsevol dubte o si necessites més informació sobre els nostres serveis.

Telèfon

+34 627 53 38 24

Correu electrònic

info@avesgams.org

Adreça

C/València, 246, 1r 1a
08007 Barcelona

Horari d'atenció

De dilluns a divendres
de 10.00 h a 14.00 h
de 16.00 h a 20.00 h

"*" indicates required fields

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i hi aplica la política de privacitat i les condicions de servei de Google.

Últimes notícies

0
    0
    Cistella
    La cistella està buidaTorna a les activitats

    [adrotate group="1"]

    [adrotate group="3"]