"FORMACIÓ ACOMPANYAMENT EN EL DOL I LES PÈRDUES"
INICI: octubre 2023

inscripcions

Meditació

Un espai setmanal per a cultivar la felicitat

TOTS ELS DIJOUS DE 16H A 17H. (Inicia el 19 d’octubre de 2023)

PRESENCIAL: c/ València 246, 2n 1a

Consulta el calendari

A càrrec de Santa Bertomeu.

APORTACIÓ 

  • EN FINALITZAR LA MEDITACIÓ, PODREU FER UNA APORTACIÓ VOLUNTÀRIA 
  • (PROPOSTA A PARTIR DE 10€ MENSUALS)

Totes les aportacions van destinades a sostenir la nostra tasca social.

Gràcies al teu suport, seguim acompanyant.

Per què meditar?

Actualment, ens trobem amb infinitat de modalitats diferents de meditació, amb objectius i expectatives molt diversos.

  • L’esperit d’aquesta trobada setmanal és conèixer un mètode per desenvolupar al màxim el nostre potencial.
  • Meditar és un treball personal; com conèixer el funcionament de la nostra ment, per poder arribar a viure en llibertat.
  • Aquest mètode té com a finalitat la pràctica en la vida quotidiana. Cultivant més recursos per afrontar les dificultats de la vida, alliberant-nos de les nostres pautes de dependència i reactivitat i amb això, adquirint una major llibertat en les nostres respostes emocionals.
  • És un esforç personal de pràctica i dedicació. Avui tothom parla de meditar, de l’ego, de l’afecció… Les llibreries estan plenes de llibres… Però llegir llibres, o escoltar conferències no canvia la nostra vida. Que una persona escolti molta música no el converteix en músic. Hem d’experimentar com la pràctica de l’atenció – meditació va canviant la nostra vida.

Com més desenvolupem el potencial, aconseguirem ser més feliços amb la nostra vida.

Mestres que ens inspiren

Juan Manzanera

Buscar la plenitud o la realització espiritual no és fugir de la realitat, és indagar en ella, és depurar la qualitat de la nostra percepció per reconèixer com són les coses de veritat.

Meditar no és fer res, és simplement ser un mateix acceptant el que hi ha a cada moment de l’experiència.

Si hi ha tensió s’observa la tensió, si hi ha agitació s’observa l’agitació. És qüestió d’acceptar tot el que apareix i al mateix temps deixar-lo anar, permetent que emergeixi una altra cosa.

Amb l’actitud de no aferrar-se a uns aspectes de l’experiència ni rebutjar altres, i de rebutjar les idees sobre el que hem de sentir, pensar o veure, la nostra atenció va adquirint més qualitat.

No hi ha imposicions ni normes, només la presència, l’acceptació i l’intens zel per despertar el gust de la realitat.

Poques vegades som capaços de veure el que hi ha aquí i ara. Trobar-se amb els altres i viure les coses com si fos la primera vegada, com si acabéssim de descobrir alguna cosa, no només és la manera més bella de relacionar-se, sinó que a més ens obre a la possibilitat de despertar a la realitat i viure sense emocions negatives.

Si fem servir la vida per desenvolupar al màxim el nostre potencial i aconseguir la plenitud, li haurem donat el seu màxim valor.

Saber qui ets, és l’espiritual realment. Fes-te càrrec del teu propi camí. Ningú et porta de la mà.

Carl Gustav Jung

La teva visió esdevindrà més clara només quan miris dins del teu cor… Aquell que mira fora, somia. Qui mira al seu interior, desperta.

Venerable Lama Tubten Yeshe

Si practiques d’aquesta manera, descobriràs a través de la teva pròpia experiència la utilitat de la meditació i la manera en què ofereix solucions satisfactòries a tots els teus problemes.

La meditació no són paraules, és saviesa.

Venerable Lama Zopa

Mentre no consagris el teu ego al servei dels altres tindràs problemes, encara que tot els éssers de la terra t’estimin.

San Agustín

Les persones viatgen grans distàncies per meravellar-se de les altes muntanyes, de les enormes onades dels mars, de les llargues trajectòries dels rius, de la immensitat de l’oceà i del moviment de les estrelles. I no obstant això passen per les seves pròpies vides sense meravellar-se.

Buda Udaña, I

En el que veus ha d’haver només el que es veu, en el que sents ha d’haver només el sentit i en el que penses només lo pensat.

San Juan de la Cruz

Busqueu llegint i trobareu meditant.

[adrotate group="1"]

[adrotate group="3"]