"FORMACIÓ ACOMPANYAMENT EN EL DOL I LES PÈRDUES"
INICI: octubre 2023

inscripcions

GAMS

Grups d’Ajuda Mútua

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) són trobades entre persones que compartim una mateixa situació de dificultat i ens reunim per acompanyar-nos, donar-nos suport i millorar la nostra situació personal i col·lectiva.

Grups d’Ajuda Mútua, espais per compartir

A AVES facilitem GAM per acompanyar a les persones durant els seus processos de dol amb la finalitat que puguin sentir-se acollides i escoltades davant de la dificultat de viure després de la pèrdua.

El dol és l’experiència vital i universal que els éssers humans experimentem quan perdem un ésser estimat, travessem un procés de malaltia, vivim una situació de canvi sobtat o una separació difícil o quan vivim el procés de final de la vida (mort).

El procés de dol alhora és un procés íntim i personal. Per això és important que cadascú faci el que sent que necessita en cada moment. En aquest sentit, no hi ha un temps més adequat que un altre per començar a participar en un GAM. Quan la persona sent que necessita o podria ser-li d’ajuda compartir la seva experiència amb altres persones, és el moment adequat per demanar informació i provar algunes sessions en el grup.

A vegades, és normal viure el procés de dol amb sentiments de solitud, aïllament o incomprensió. I pot resultar-nos difícil expressar els sentiments de malestar que estem experimentant: tristesa, ràbia, culpa, por…  En aquest sentit, el GAM ens ajuda a compartir el dolor, els records i les emocions difícils, el qual facilita el procés de dol i el fa més saludable.

Acollida

Abans de començar a participar en un GAM, fem una primera acollida individual
amb la finalitat de conèixer-nos i valorar el grup més adequat.

Quin és el propòsit dels GAMS?

El GAM és un espai segur, de confiança i lliure de tabús on totes les persones poden expressar els seus pensaments, sentiments o inquietuds mentre són escoltades i recolzades per la resta del grup.

Els GAM sorgeixen de la idea que tota persona, amb les seves habilitats i la seva experiència personal, té una capacitat valuosa per ajudar els altres i per extensió ajudar-se a si mateixa. El propòsit del diàleg consisteix a possibilitar que qui participa arribi a un coneixement i comprensió més profunds de si mateix, de l’altre i de la situació que comparteixen.

Durant aquestes trobades tothom és lliure de parlar o de romandre en silenci. Les úniques regles que regeixen els GAM són el respecte mutu i la confidencialitat de tot el que es diu i s’escolta.

Durant les sessions es dona suport emocional, es comparteix informació i s’ofereixen recursos.

Qui facilita els GAMS de l'associació AVES?

Els GAMS estan facilitats per persones voluntàries formades en acompanyament en el dol i en les pèrdues a AVES. Les persones facilitadores acompanyen al grup en l’elaboració del seu procés de dol, respectant el ritme i les necessitats de cada persona, sense jutjar ni donar consells.

Periodicitat

 • Grups setmanals
 • Grups quinzenals
 • Grups mensuals

Aportacions

AVES som una associació de persones voluntaries sense ànim de lucre. La teva col·laboració és important, ja que ens ajuda a mantenir la nostra tasca social.

Tanmateix, AVES està oberta a totes les persones. Si ho necessites, sol·licita l’acompanyament gratuït.

Beneficis personals

 • Participar en un GAM ajuda a ampliar coneixements sobre el dol, la malaltia o la problemàtica tractada i les pròpies necessitats.
 • S’augmenta la capacitat de fer front a les situacions difícils.
 • Augmenta l’autoestima i el creixement personal.

Beneficis socials

 • S’incrementen valors positius com la tolerància, la solidaritat i la cooperació.
 • S’incrementa l’activitat social i es disminueix la necessitat de recursos socials.
 • Ajuda a sortir de l’aïllament i solitud, millorant les relacions familiars, laborals i socials.

Els nostres Grups d’Ajuda Mútua

Grups de dol

Grups de dol de parelles

Aquests grups estan formats per persones que han perdut la seva parella.

Dilluns de 11 a 13h de 17.30h a 19.30h i de 18 a 20h
Dimarts de 18 a 20h
Dimecres de 18 a 20 h
Dijous de 17.30h a 19.30h i de 18 a 20h

GRUP ONLINE: Dilluns de 19h a 21h

Grups de dol mixt

Aquests grups estan formats per persones que han perdut el seu pare, la seva mare, el seu germà, la seva germana o altres familiars.

Dilluns de 18 a 20 h
Dimarts de 18 a 20h
Dijous de 11h a 13h
Divendres de 17.30h a 19.30h

GRUP ONLINE: Dilluns de 19h a 21h

 

Grups de dol de mares i pares

Aquests grups estan formats per persones que han perdut el seu fill o la seva filla.

Dimarts de 18 a 20 h
Dijous de 11 a 13 h

GRUP ONLINE: Dilluns de 19h a 21h

Altres GAM *

 • Grup de dol d’adolescents
  Aquest grup està format per adolescents de 13 a 18 anys que han perdut un ésser estimat.
 • Grup de dol infantil
  Aquest grup està format per infants de 7 a 12 anys que han perdut un ésser estimat.
 • Grup de persones separades
  Aquest grup està format per persones que s’han separat de la seva parella.

Altres grups d’ajuda mútua

Grup per a persones en procés de malaltia

Grup dirigit a persones que estan patint o han patit una malaltia i volen compartir la seva experiència i les seves dificultats, conèixer-se millor, trobar comprensió en altres persones que estan travessant una situació similar i donar suport al grup.

Grup per a persones familiars cuidadores

Grup de trobada adreçat a persones familiars cuidadores per oferir-se suport dins d’ un espai segur i de confiança que signifiqui un respir. En el GAM podrem expressar els nostres pensaments, sentiments i inquietuds mentre som escoltades i sostingudes per la resta del grup amb la finalitat de millorar el nostre benestar emocional.

Dijous de 11h a 13h (cada 15 dies)

Grups d’autoconeixement

Grup de creixement personal

Aquest grup està orientat a persones que han elaborat el seu procés de dol i estan interessades en seguir aprofundint per a conèixer-se i comprendre’s millor i alleujar el seu sofriment.

Facilita: Roser Sanagustín
Divendres de 18h a 20h (cada 15 dies)

Grup de consciència

Dirigit a aquelles persones interessades a aprofundir en el seu creixement personal, transpersonal i espiritual. Des d’una mirada amorosa, ens ajudarem a prendre consciència de qui som i a re-conèixer per a què som com som.

Facilita: Adela Torras
Dijous de 18h a 20h (cada 15 dies)

Grup d’introducció al creixement

Grup dirigit a aquelles persones que ja han travessat una primera fase del dol i volen seguir compartint el seu procés. Durant aquestes trobades es posa la mirada en allò que ha quedat pendent.

Faciliten: Ana Chamorro i Estrella Sánchez
Dilluns de 18 a 20h

Grup d’aprenentatge vital

En aquest espai prendrem consciència de les nostres capacitats i ens acompanyarem a l’hora de travessar els desafiaments emocionals que trobem a la nostra vida: dificultats, separacions, malestar emocional…

Facilita: Santa Bertomeu
Dijous de 18 a 20h (cada 15 dies)

[adrotate group="1"]

[adrotate group="3"]